Получената от семейството на Златомир Иванов- Златко Баретата призовка е за 6 февруари в 11.00 часа, в сградата на Националната полиция, съобщи бТВ, след като екип на телевизията се е свързал с близките му и видя призовката.
От прокуратурата отказаха коментар как издирват човек 48 часа преди законовото му явяване. По-рано днес прокуратурата обяви за издирване Златомир Иванов, тъй като той не се яви на разпит. Градският прокурор Николай Кокинов поясни, че Баретата е бил редовно призован за днес.

Издирването на Златко Баретата започна тази сутрин при специализирана операция. Веднага след това от прокуратурата обясниха, че срещу Баретата и още петима от групата му вече е образувано наказателно производство за извършени повече от три убийства през последните години. Според информация на столичен всекидневник едно от покушенията, за които става дума, е убийството на Антон Милтенов-Клюна.  Милтенов, който беше сочен за наследник на Константин Димитров-Самоковеца, беше убит в края на юли 2005 г. в столичната сладкарница "Джимис".

Днес защитата на Златко Баретата обясни, че клиентът му не е получавал призовка. Тоест, не е длъжен да се яви на разпит. Златомир Иванов нито е извън страната, нито се крие, допълни адвокатът. А обискът в дома му е започнал в 5.30 часа - или половин час по-рано от разрешеното според закона време.

Улицата, на която е къщата на Баретата в Драгалевци, е затворена от частна охранителна фирма. Няма следи от полиция. Според пазачите Златомир Иванов не е у дома.   /БЛИЦ