Водещи медии у нас се превръщат в пощенски кутии на криминалните групировки. Това е един от изводите в доклад на международната организация “Репортери без граници”. За тревожната тенденция съобщиха от фондация “Медийна демокрация”. Неправителствената организация изследва поведението на родните вестници, радиа и телевизии.
Като пресен пример за това, че мутрите използват печатни и електронни медии, за да влияят на общественото мнение, от фондацията посочиха публичното пререкание между сочените за наркобосове и конкуренти Златомир Иванов-Баретата и Димитър Вучев- Демби. “Баретата даде интервю за национален вестник, а Демби – в радио”, коментира доц. Орлин Спасов от “Медийна демокрация”, цитиран от в. “Телеграф”. Той обаче препочете да не назовава двете медии. Цитираните от него интервюта се появиха в началото на месеца в “Дневен труд” и Дарик радио.
 
Жълтата преса пък превръща лицата от крими контингента в обществени личности, заявиха още от "Медийна демокрация". Вместо да се крият, муртите гастролират из вестникарските страници, и то до знаменитости като актьори и писатели, коментираха от фондацията и посочиха за пример седмичника "Уикенд". /БЛИЦ