В настаналото съдебно безвремие около братята Маргини душманите им се сетиха да ги щипнат отзад с едно компроматче за най-ценното им - легалния бизнес със застраховките. Из мрежата плъзнаха като змийчета отровни слухове: "ЗД "Бул инс" пред фалит!!!", "ЗД "Бул инс" няма финансов ресурс, за да поеме претенциите на застрахованите", "Има голяма липса на кешова наличност, спрямо счетоводните отчети".
Има бум на неизплатени застрахователни обезщетения в ЗД "Бул инс", твърдят анонимните автори, като се позовават на "неофициална заповед тенденциозно да не изискват необходимите документи при предявяване на претенции от застраховани с цел след това да им бъде отказано изплащането на щетата". В сервизите, освен това, се описвали нови части, а се влагали употребявани. 
"Явно застрахователната компания има финансови затруднения, особено и след повишената съдебна активност около нейните собственици", коментират вътрешните. Те доверяват, че до момента хората се страхували да подават сигнали за нередности от страх за близките и семействата си, но ... "общото недоволство главоломно расте и ще помете компанията от пазара".
Предстои огромен отлив на капитали от дружеството и ще завалят съдебни дела, предричат още анонимните  Те имали сигурна информация, че КФН се готви да започне серия проверки на дейността на ЗД "Бул инс", щото имало данни за системно извършване на нарушения съгласно кодекса за застраховане".
Поживём - увидим, както отбеляза вчера един друг известен обект на интереса на правораздавателните органи. По-лани в "Бул инс" си вдигнаха основния капитал от 16 на 19 млн. лева. Компанията държи четвърто място на пазара в общото застраховане с пазарен дял около 11,85%, а в застраховките на МПС, без релсови превозни средства, е безспорен лидер. /БЛИЦ