Кирил Рашков от пловдивското село Катуница, известен като Цар Киро, дължи 10 000 лева за вода, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Циганският цар е сред най-големите големите длъжници сред битовите абонати на ВиК – Пловдив, тъй като на негово име се водят партидите на цялата фамилия. Рашков подписал преди 6 години споразумение за разсрочено плащане, но в един момент спрял да погасява и натрупал нов борч. ВиК ще му прати уведомление каква е дължимата до момента сума.
Близо 300 000 лева дължат на ВиК-Пловдив битови абонати. Срещу 800 са издадени заповеди за принудително спиране на водата. Днес в Раковски стартира акция за прекъсване на водоснабдяването на длъжници в Раковски, които са натрупали общо около 160 000 лева. В началото на октомври са издадени 35 заповеди за прекъсване на водата, днес някои от абонатите са платили на място. Водното дружество е завело 5000 граждански дела за дължими около 3 милиона лева от битови клиенти. Фирмите пък са натрупали дългове от 2 млн. лв.
Димана Тодорова, БЛИЦ