Кирил Рашков, известен като Цар Киро, се страхува, че някой го трови с некачествен алкохол.
От 4-5 дни имал непоносимо главоболие и с всеки ден силите го напускали, оплакал се той. Ромският монарх е бил на изследвания в клиниката по токсикология към университетска болница “Св. Георги” в Пловдив, съобщава в. “24 часа”. Той бил засечен от екип на изданието, докато началникът доц. Янко Илиев наблюдавал как медицинска сестра му взема кръв.

Тенът на лицето на Рашков бил сивобелезникав. Не мога да коментирам състоянието на пациента. Това е лекарска тайна, отсече доцентът. Преди да излязат резултатите от изследванията било рано да се говори. Завеждащият призна, че пациентът е бил насочен към клиниката по от много известен пловдивски лекар.

Пред токсикологията беше паркиран автомобилът на фамилия Рашкови “Майбах”, в който седеше съпругата му царица Костадинка. В коридора на клиниката чакаше баща си принц Ангел.
Самият Цар Киро обаче не пожела да каже защо е дошъл на изследвания в клиниката. На въпрос дали наистина се съмнява, че някой се опитва да го отрови, както писа столичен вестник, отговори: “Не чета вестници и не съм давал интервюта на никого! Оставете ме на мира!”.

Рашков е изпратен на скенер заради главоболието. Ще бъде изследван и за наличие на метанол в кръвта, след като му бе назначен токсохимичен анализ. /БЛИЦ