Сборниците с доклади от научните конференции "Епохата на Цар Фердинанд I”, филмът на ТВ Варна “Градините на Цар Фердинанд I” и календар – изкуствоведско изследване за живота на княгиня Мария Луиза ще бъдат дарени на започващите от днес срещи на депутата от НДСВ Анелия Атанасова с представители на културни институции от цялата страна, съобщиха от НДСВ.
Даренията увенчават усилията на председателстваното от Анелия Атанасова сдружение “Женска либерална мрежа” да популяризира интелектуалното и културно наследство на Третото българско царство и да представи епохата на българската Независимост през погледа на най-изтъкнатите съвременни архитекти, ландшафтни архитекти, изкуствоведи и естественици.
Поканени да получат дарението са археологически, етнографски, природонаучни и исторически музеи, читалища, регионални библиотеки, общински дирекции “Култура”, Военноморският музей и областните съюзи на архитектите, Музеят на Възраждането - Варна, Катедра “Архитектура” на ВСУ “Черноризец Храбър”, Шуменският университет „Константин Преславски”, Фестивалният и конгресен център – Варна и Стопанство „Евксиноград”.
Днешните срещи в областната администрация Търговище и регионалната библиотека в Шумен ще бъде последвана от срещи във Варна,  Разград, Силистра и Русе. /БЛИЦ