Беловласият агент на ДС Емилиян Гебрев, приказно забогатял по времето на Иван Костов от търговия с оръжие, от три години не спира да лъже в телевизионния ефир. Мислейки си, че като говори бавно и достолепно, ще засили въздействието на манипулациите си и хората ще решат, че е искрен, Гебрев вече се превърна в постоянно присъствие в студиото на Антон Хекимян.

Мине се не мине месец, търговецът на оръжие очевидно си купува от скъпото телевизионно време, за да ръси неистини. Те всъщност целят не друго, а легитимация на откровената му кражба на „Дунарит“ – едно от най-големите предприятия на Балканите за производство на снаряди.
 

Гебрев и Хекимян сътвориха поредния фарс в студиото на бТВ по темата „Дунарит“

Припомняме, че „Дунарит“ беше приватизирано на безценица от фирма на Цветан Василев и заплатено с откраднати от КТБ пари, а след това се превърна в касичка на мустакатия от Габрово, усвоявайки под формата на „кредити“ над 90 млн. лв. от парите на вложителите в банката.

Тези средства пък впоследствие бяха предоставяни като „заеми“ на други фирми-бушони, а накрая се озоваваха в джобовете на Василев. След рухването на КТБ укриващият се Сърбия фараон със зъби и нокти се опита да задържи „Дунарит“.

Първо го „продаде“ на Малофеев, а впоследствие вкара в играта своя добър приятел Емилиян Гебрев, за да бъде „лице“ на завода.

Пречка за двамата измамници обаче е факта, че акциите в „Дунарит“ отдавна са запорирани от КПКОНПИ и всяко разпореждане с тях би трябвало да доведе освен до недействителност на подобна сделка, и до затвор за организаторите на схемата.

Именно затова, въпреки че няма никакво правно основание, Гебрев се представя за „собственик“ на предприятието и плаща за скъп медиен пиар, за да опита да се легитимира като такъв. Именно поради тази причина са и атаките му към Търговския регистър и към съда, които до момента стопират домогванията му да бъде вписан като собственик и да увеличи многократно капитала на „Дунарит“, за да скъса връзката със запора на КПКОНПИ.

След като видя, че номерата му не минават, Гебрев съчини друга легенда – че е тровен с „новичок“ именно заради интереса му към „Дунарит“. Само че легендата му не се връзва по никакъв начин с фактите – „тровенето“, ако изобщо такова има, е било през пролетта на 2015г., когато той хал хабер си е нямал от участие в завода.

Просто защото тогава на дневен ред е заверата на Василев с подставеното лице на Малофеев – Пиер Луврие.
Разбира се, истината не интересува по никакъв начин нито бТВ, нито водещият Антон Хекимян, иначе въпросите към Гебрев биха били от съвсем друго естество.

Като например с кого реално договори „придобиването“ на „Дунарит“, как така е „собственик“, при положение, че държавата има запор върху акциите, и защо се налага да увеличава капитала на дружеството, така че от 100% запорирани акции, запорът да се окаже само върху 10% от тях?

Естествено, щом бТВ не се интересува от истината, то и сериалът „Лъжите на Гебрев“ със сигурност ще продължи. А новите епизоди ще са добре познатите стари мантри. Една от тях например беше изключително смехотворна – преди година Гебрев се жалва, че неизвестна нинджа го следяла пред къщата му.
 

„Нинджата“ на Гебрев

В друг епизод пък беловласият търговец на оръжие може би ще покаже написаната от самия него нова книга на акционерите на русенското предприятие, в което ще фигурира като „собственик“.
Предстои да видим.