Курс за тийнейджъри, базиран на все по-популярните у нас коучинг и НЛП практики, както и на театралните игри, ще помага на тийнейджърите да добият самочувствие и увереност да се справят в живота. „Нещата, които не учим в училище, а ни трябват в живота”, е мотото на занятията.
Интерактивното обучение ще подкрепи вътрешна мотивация и самоувереност на участниците и ще улесни тяхната реализация в живота, както я виждат в мечтите си - като Бил Гейтс, Михаел Шумахер, Анджелина Джоли, Мария Илиева, Веселин Топалов или други.
Голяма част от подрастващите страдат от ниско самочувствие и самооценка, липсва им увереност в себе си и срещат затруднения в комуникацията с връстници и родители. Немалко от тях имат и по-сериозни проблеми на личностното развитие, изразяващи се в тревожност, безпомощност, самоизолация, песимизъм.
Именно тук на помощ на родителите идва специализираният тренинг и водещите на курса, които съдействат на тийнейджърите да изградят самочувствие и увереност, да добият способност да изразяват себе си, да развият умения за успешна комуникация. Ще създадат умения, които са им жизнено необходими в живота като способността за анализ и справяне с трудни ситуации, ще се научат да откриват скрития си потенциал.
В обучението се прилагат различни методи, базирани основно на коучинг и НПЛ техниките, както и нестандартните за България подходи като игри от физическия театър и др.
Курсът е насочен към тийнейджъри между от 13 до 16 години и започва на 17.02. Организатор е “Коучинг и бизнес моделиране” (www.coachingbm.com, 0897 892 631).
Треньорите Антония Дамянова и Нина Райчева имат дългогодишен опит в провеждането на коучинг обучения и тренинги в областта на личностното усъвършенстване и бизнес развитие. Също така те имат и солидна практика в работата с деца. /БЛИЦ