Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу обвиняемата Ивет Стайкова за умишлено убийство на Виолета Донева, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост (чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК).

БЛИЦ припомня, че актрисата Виолета Донева бе открита убита на 27 октомври 2022 година. За зверството бе задържана нейната внучка.

Зловеща мълва за убитата актриса Виолета Донева

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. обвиняемата И. С. живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с нейната баба В. Д. и на 18.10.2022 г. завел И. С. в дома на В. Д. Бабата на обвиняемата не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а последната поради това таила чувство на омраза към баба си.

Внучката на Виолета Донева, обвинена за убийството на баба си, скандализира всички с тези думи

Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на В. Д. С намерението на убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на В. Д. След като умъртвила В. Д., обвиняемата напуснала жилището в 05:14 ч. на 20.10.2022 г.

От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че И. С. е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук