Убийците на наркодилъра Юлият Пелтека 29-годишният Илхан Мустафа и 27-годишният Милен Петков остават в ареста, реши Варненският окръжен съд.
Двамата се разследват за умишленото убийство на Пелтека. Те бяха арестувани в началото на седмицата и след самопризнанията на Илхан, в землището на с. Господиново, община Бяла е било изровено тялото на Юлиян. 
Двамата обвиняеми многократно са осъждани и за тях това престъпление е при опасен рецидив. Умишленото убийство е тежко по смисъла на закона престъпно деяние и за него се предвижда наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор или доживотен без право на замяна, съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд. 
Съдът намира, че обоснованият извод, относно съучастието на Милен в престъпното деяние е налице. Съдът прецени, че ако двамата  са на свобода те могат да извършат друго престъпление или да се укрият от наказателно преследване.
Ако обжалват днешните определения на Варненския окръжен съд Илхан Мустафа и Милен Петков ще се явят пред Варненския апелативен съд на 17 февруари от 11,00 часа. /БЛИЦ