„Не съм наркодилър. Не съм наркоман. Сам казах на полицаите, след като ме закараха в районното, че нося трева в слиповете. По време на обиска те не намериха нищо в мен. Цялата ситуация ще ми е обеца на ухото, защото не съм такъв човек”. Това заяви пред „Телеграф” 17-годишният Ангел Чолаков. Ученикът от НПМГ в столицата стана известен, след като полицаи от 1-во РПУ го арестуваха в квартал „Дианабад”, а случаен гражданин засне ареста и пусна клипа в интернет.
На него се вижда как момчето вика „Татко, помогни ми”, а униформените се опитват да го вкарат в патрулката. Баща му Павел пък тича и вика „Не го удряй по главата, не го удряй по главата. Той е епилептик”.
 

Социалните мрежи буквално прегряха от коментари. От МВР обясниха, че младежът е носил трева в слиповете си. Ангел твърди, че сам признал за нея, като количеството било под 1 грам, което не се наказва от закона.
 
Семейството все още не е решило, дали да подава жалба. „Всичко се случи към 16:30 часа пред блок 1 в „Дианабад”. Тъкмо се качвахме в колата на едно от момчетата. В този момент изникна патрул, който по-късно спря. Излязоха органите на реда, след което ни се представиха и поискаха документи. Бяхме четирима. Трима излязоха, а единия от полицаите ми каза да остана вътре, при положение, че съм представил лична карта. След 1-2 минути ме накараха да изляза. Обърна се към колегата си и каза „Колега, белезници”, разказва Ангел.
 
Той попитал защо се налага да го арестуват, но никой не му дал отговор. Не му дали и да звънне на баща си. „Казах, че това не е правилно. След това извадиха белезниците, а аз оказах съпротива. Бях в паника”, спомня си ученикът.

На въпроса, защо се е съпротивлявал, Ангел казва, че е било от шока. Твърди, че нито е удря, нито е бягал от полицаите.
„В момента, в който пристигнах, видях как го удря единия от полицаите в тила, докато ръцете му са вързани с белезници отзад. Беше един едричък, около 100 кила. Казах му „Не го удряй, той е с епилепсия”, разказва бащата на момчето Павел Чолаков.
Той поискал да види дрогата, заради която задържали сина му, но полицаите му казали, че тя вече е изпушена.