„Минималната заплатата става 660 лв., за старши учител - 688, а за главен - 726. Какви са тези цифри, защо заблуждават хората с неверни данни?!”. Този въпрос задава преподавател във форума в социалната мрежа, пише teacher.bg.


Друг читател иронично пита, дали към средната заплата не се прибавят и заплатите на синдикалната номенклатура!

Преподавател споделя, че при тях са били подписани допълнителни споразумения. И така „…старши учител става с основна заплата 695 лв. За продължителност - 1% за всяка година. Лекторски се дават за всеки според броя часове, но ако има!”

Оказва се обаче,че не навсякъде е така. Друг преподавател споделя: „Браво! Къде са тези заплати, та да ги видим поне, ясно е, че не сме получили и стотинка повече! В училище дори не се споменава до момента, че ще има увеличение, а месец януари си отидеее... Надявам се всички учители на пенсионна възраст в следващите две години да се пенсионираме и да си внасят от Китай учители с 10 часов работен ден

Друг преподавател също споделя: „…Не зная за такава заплата, това са глупости. Увеличиха само минималната заплата на учителите. 990 лв… ами сънувам ги…!”.