Учителка по френски и турски език преподава със забрадка на главата. Това съобщи общинският съветник от Пазарджик Лъчезар Кръстев. Той обясни, че заварил случайно в час Шеншибар Али при проверка в училището “Свети Свети Кирил и Методий” в септемврийското село Ковачево, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Опитах да говоря с нея, но тя избяга, съобщи политикът. Това е скандално и недопустимо, съгласно българското законодателство”, обяви Кръстев, който е направил и снимки на учителката. Според него процесът на създаването на религиозна и икономическа зависимост сред младите хора тече не само в Югозападните Родопи, но и в равнинната част от България.
Шеншибар преподава от 10 години в двете училища в село Ковачево – Основното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Начално училище „Георги Минов”.
Колеги на Шеншибар съобщиха, че наистина тя ходи забрадена. Жената поставила шамията, след като синът й се оженил за момиче от Турция. Шеншибар е член на ДПС, съобщи  още общинският съветник Лъчезар Кръстев.
Според него инспекторатът по образованието и прокуратурата трябва да се сезират, защото законът е категоричен, че образованието у нас било светско.
Според Кръстев става дума за преподаване на фундаментализъм. /БЛИЦ