Пловдивската полиция продължава с ударите срещу наркоразпространението и търговията с безакцизни стоки. Специализирана операция срещу разпространението и държането на наркотични вещества и стоки без изискуем бандерол се проведе в рамките на изминалите три дни от служителите на РУ Труд.

Криминалисти от управлението открили и иззели от уличен дилър 5 грама марихуана. В условията на неотложност предприели и обиск в квартира, обитавана от мъжа на територията на град Пловдив.

При съвместната работа със своите колеги от 04 РУ, полицейските служители от Труд иззели над 1 килограм марихуана, разфасована в пликчета, предназначени за улична продажба. В квартирата на мъжа били намерени и теглови везни. Задържаният дилър е на 36 години, родом от Димитровград и има богато криминално минало- с над 5 регистрации в различни структури на МВР в страната, свързани с държане и разпространение на наркотици.  

В хода на акцията при проверка на друго лице от криминалния контингент - 20 годишен мъж, който също е димитровградчанин, било открито малко количество метамфетамин. При последвал обиск на имота, обитаван от лицето, служителите на реда се натъкнали на друг вид наркотични вещества - таблетки екстази.  

При проверки по линия безопасност на движението пък бил установен 32-годишен водач, управлявал превозно средство под въздействието на „коктейл“ от  наркотични вещества - марихуана, амфетамин и метамфетамин.  При последвалата проверка в жилището на мъжа  служители на криминална полиция открили полиетиленов плик, съдържащ около 5 гр. Марихуана.  

Униформени от районното управление са задържали с наркотици и  двама младежи от Съединение - 18 годишно момче, което  носело в себе си хашиш и 21 годишен младеж, от който били иззети  пликче тип “спейсбег“, което съдържало марихуана и саморъчно свити цигари със същото съдържимо.  

Случаите са докладвани на съответната прокуратура, а работата по документиране на престъпленията продължава в хода на образуваните досъдебни производства по описа на РУ Труд.  

В хода на акцията са започнати и две проверки за държане и разпространенние на акцизни стоки. От два адреса в гр. Съединение са иззети 1 500 къса цигари и около 3 кг безакцизен тютюн.  Като резултат от акцията в ареста на районното управление за срок до 24 часа са задържани  общо 6 лица.