С условни присъди се отърваха четирима млади асеновградчани, блудствали няколко пъти групово с 13-годишно момиче. Само един от осъдените бил на 19 години по време на гаврите, разигравали се в мазе на жилищен блок, съобщава „Стандарт”.
Всички останали били още ученици на по 16 години. Присъдите им са толкова ниски, тъй като и четиримата се признали за виновни, като поискали делото да се гледа по съкратената процедура.
 

И подсъдимите, и жертвата им били съседи в Асеновград, а с двама от насилниците момичето имало кратки връзки. В края на август пред блока на пострадалата на ул. "Оборище" в Асеновград минал единият от бившите й гаджета. Тя му поискала кърпичка и той казал, че ще й даде, ако отиде до колата на чичо му.
 
След като момичето приближило към автомобила, момчетата я придърпали на задната седалка, а единият се опитал да й разтвори краката. Не успял, а тя се измъкнала, но връщайки се пред блока си, била примамена от друго момче да слезе в избата уж да пушат. Там той й казал, че няма да я пусне да излезе, преди да му направи "свирка".
 
Жертвата не искала и за да бъде убедена да обслужи младежа, била скубана. След като приключили, тийнейджърът се обадил да останалите да слязат в избата, за да получат и те желаните ласки. Няколко седмици по-късно историята се повторила, но младежите изнудили жертвата си да ги обслужва със заплаха, че ще пуснат нейна компрометираща снимка във Фейсбук.