При условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт днес Димитър В. получи от Варненския окръжен съд максимално възможното наказание за кражбата на микробус с турска регистрация през 2003 година и за подкупа, който тогава предложил на полицаите, за да не предприемат никакви действия след разкриването на престъплението.
За всяко едно от двете престъпни деяния ВОС му присъди различни наказания. По-голямото от двете съдът завиши с още 6 месеца и така Димитър ще изтърпи условна присъда 3 години лишаване от свобода, отложена с 5 години изпитателен срок. 
В следобедните часове на 16 май 2003 година при полицейска операция в района на Аксаково служители на реда забелязали турския микробус да завива по черен път в гориста местност. Проследили го и така открили двама извършители. При задържането им единият успял да се измъкне и да се укрие. Димитър бил арестуван с целия арсенал от помощни средства за кражбата на микробуса, която станала часове по-рано пред Стоматологията в Търговище. Мъжът се опитал да подкупи полицаите с 1000 лева и мобилен телефон "Нокия-6100". Турският гражданин, който подал жалба в местното РПУ си получил микробуса веднага след разкриване на кражбата.
Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок. /БЛИЦ