Софийският апелативен съд замени ефективната присъда на Боян Георгиев, подсъдим по делото за смъртта на Емил Трифонов-Кембъла с условна, казаха за БЛИЦ от съда. 5-годишната му ефективна присъда се променя на 3-годишна условна с изпитателен срок от 5 години.
Намалена е забраната му да шофира автомобил от 7 години на 5 години. Близките на загиналия Емил Трифонов-Кембъла научили за това решение от медиите, съобщи за БЛИЦ сестрата на загиналия Светослава Трифонова. Близките на загиналия са силно възмутени от това решение и са категорични, че ще обжалват присъдата. Те имат информация, че осъденият, който е познат на Кембъла, продължавал да се напива.

“Не може една пияна свиня да убива човек, след което да получава условна присъда”, изрази възмущението си сестрата на загиналия.

Припомняме, че Кембъла загина при катастрофа в София на 17 март 2007 г. Инцидентът стана на бул. "Цариградско шосе",  близо до хотел "Плиска". Колата, в която загина телевизионният водещ, се е движела със 150 километра в час. Шофьорът Боян Георгиев управлявал пиян автомобила във фаталната вечер. /Милан Николов, БЛИЦ