Утре в Окръжен съд ще се гледа делото срещу медиците от Кнежа. Обвинението е срещу лекари и фелдшер за това, че на 5 май 2005 г. са причинили по непредпазливост смъртта на Георги Кьосовски, като не са му поставили правилна диагноза и не са го лекували качествено, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
 Лекарите са се намесили адекватно твърде късно, като не са обърнали нужното внимание на пациента. Той е починал от спукана язва, като е лекуван със съдоразширяващи лекарства поради грешна диагноза. Всеки един от лекарите се е грижел за починалия на различен етап от лечението му, като всеки един от тях според прокуратурата не е подходил професионално и с това си деяние са причинили леталния изход на болния. Делото се отлага вече няколко пъти като последното беше заради това, че фелдшерът е получил инфаркт, за което адвокатът му представи медицинско свидетелство. Правена е тройна, четворна, а накрая и седморна експертиза на трупа на починалия Коьосовски, тъй като по закон при такива дела обвинението се гради строго върху експертизите на вещите лица. Те посочват, че Георги Кьосовски е починал вследствие на колективна лекарска грешка поради неправилно лечение, грешна диагноза и невнимание от страна на медицинските лица.
При едно отсъствие на голяма част от експертите, които са професори и доценти в медицинските университети в София и Плевен, съдията глоби неявилите се без уважителни причини на заседанието редовно призовани експерти с по 500 лв. на човек, като по този начин изрази мнение, че съдът е сериозна институция със закони, които важат и трябва да се спазват от всички граждани на страната. /БЛИЦ