В Националната следствена служба уверили дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, че не ги разследват за "пране на пари". Това заяви на излизане от разпита вторият от разпитваните Пламен Галев, предаде репортер на БЛИЦ.

Галев бил извикан в неформален разговор от шефа на ОДП - Кюстендил Чавдар Караджов като на въпроса дали да си вземе адвокат, полицейският шеф му казал: "Не се излагай, какви адвокати", срещата била само да си поговорят. Бизнесменът не се отзовал на поканата, след което разбрал от медиите, че е издирван. Караджов излъгал, че са го призовали по надлежния ред, недоволства Галев. МВР лъже, каза той веднага след приключване на разпита, който продължи около 2 часа. По време на разговора със служители на Националната следствена служба  те не са им обяснили защо са ги търсили и защо е била акцията, при която не е открито нищо. Всеки път като има скандали в обществото правят подобни акции, заяви пред журналисти Галев. Според него той и Ангел Христов са били само едни от проверяваните.
"Не сме се крили, бяхме в града. Друг е въпроса, че те не са ни намерили", заяви разпитваният бизнесмен. Не са им пращани призовки от Националната следствена служба, като следователите даже се изненадали приятно, когато те се явили преди обяд за разпит. В следствието ги питали какви са техните фирми. "Този въпрос ни е задаван повече от 100 пъти от най-различни следствени служби. За съжаление нямаме автокъщи", заяви Пламен Галев. Той каза, че има много фирми, но не пожела да каже точният им брой.
При направената проверка спецченгетата са дошли с автомати, но всичко минало без ексцесии, те си свършили много културно работата. Галев е разпоредил на служителите си при бъдещи проверки да отварят сами вратите, за да няма ексцесии. Изобщо не се стряскам от такива акции, бизнесът ми е чист, заяви той на въпрос на репортер на Агенция БЛИЦ дали се страхува от нещо. Според него никой не иска да му вземе бизнеса, а всичко се прави, за да се отклони вниманието.
"Нали ДАНС се бори с престъпността, с коя корупция се бори?", попита журналистите Галев. Фирмите ми ги има навсякъде, явно няма координация в държавата, направи извод разпитваният. Според него се правели спекулации, че той имал празни офиси. Тази заблуда става във връзка с адресната регистрация на дадена фирма. Милан Николов, БЛИЦ