Иван Иванов от РУ на МВР-Угърчин е уволнен дисциплинарно заради действия, несъвместими с професионалните му задължения. Преди това полицаят бе проверяван по обвинение в бракониерство в землище, западно от Ловеч.
Заповедта за наказанието на служителя на министър Михаил Миков е подписана лично от шефа на областната полицейска дирекция комисар Милко Димитров. Това съобщи днес Габриела Тодорова, регионален говорител на ОД на МВР-Ловеч.
Угърчинският полицай Иван Иванов привлече вниманието върху себе си, когато бе обвинен от Ради Еков от угърчинското ловно-рибарско сдружение "Морун 2001", че е усмъртил незаконно два глигана в тандем с Тило Дамгов, син на зам.-кмета на Тетевен Марин Дамгов. Двете животни бяха открити мъртви в джип "Тойота" с Дамгов-младши в пътната отсечка с. Орлене-Угърчин на 27 декември след полунощ. Униформеният бе отстранен временно от работа до приключването на проверката, а по случая започна следствено дело. По-късно аутопсия от Ветеринарно-медицинската служба-Ловеч доказа, че смъртта на двете диви прасета е резултат от огнестрелни рани, в телата им бяха открити куршуми. От двете животни едното бе мъжко с единично тегло от 105 кг, а другото - женско, с 10 кг по-леко. /Гергана Димитрова, БЛИЦ