Двама полицейски служители на ОД на МВР в Перник са с приключили дисциплинарни производства заради участието им в кражба и пласиране на нафта от БДЖ. Това съобщи директорът на полицията Димитър Шереметев.
Полицай Божидар Богданов е бил дори тартор на престъпната група. В момента той е в болнични, но заповедта му за освобождаване от длъжност е подписана вече от директора на полицията и ще му бъде връчена веднага щом изтекат болничните.
Другият полицай офицер Олег Борисов трябва да бъде уволнен от министъра на МВР, поради по-висшето си звание, тъй като е офицер категория Г, съобщи Шереметев. Спрямо неговото участие в престъпната група, от полицията в Перник са изказали становище и предложение за дисциплинарно уволнение.
В далаверата с нафта от БДЖ са взели участие и още четири цивилни граждани.
Около 30 жалби на граждани срещу полицейски служители са постъпили през 2008 година в Областна дирекция на МВР в Перник. След извършени проверки, 7 от тях са приети за основателни, съобщи директорът на полицията Димитър Шереметев. По тях са наложени различни видове наказания съгласно закона. В това число и двете дисциплинарни производства на Богданов и Борисов, които са приключили миналата седмица. / "За Перник"