Огромна лавина от сняг и лед се откъсна от покрива на сграда на централната габровска улица „Николаевска“ и се стовари върху паркирана “Мазда”, съобщава „Габрово Нюз“. Като по чудо зловещият инцидент се размина единствено с материални щети и без човешки жертви.
Злополуката е станала в понеделник вечерта, когато в центъра на областния град за щастие не е било пълно с хора. От удара покривът на колата се е деформирал, като падналата снежна маса е успяла да счупи предният и задният прозорец на автомобила. От силата й е изхвърчала решетката на колата от предния й капак.
 

Снимки от строполилата се ледена „буца“ върху превозното средство бяха публикувани във фейсбук групата „Нарушителите в Габрово“ и предизвикаха множество коментари по темата. Отново в социалната мрежа oчевидец на случката написа: „Разминах се за 2 секунди. Голям късмет. Ще трябва да се почерпя“.

Според габровци това не е първият подобен инцидент с паднали снежни маси на същото място и в близост до района, а чист късмет е, че до момента няма пострадали. „С топенето на снега и повишаването на температурите в Габрово има много опасни сгради, заради надвисналите парчета сняг и ледени висулки“, алармират те.
 

Местните власти пък призоваха гражданите да обръщат внимание на местата, по които минават или паркират автомобилите си. От собствениците на сградите, на които са се образували висулки, се иска да вземат мерки за премахването им и обезопасяване на мястото.