Липсваща пешеходна пътека хвърли в паника родители и учители в Пловдив. Става въпрос за "зебрата" до ОУ "Елин Пелин", която просто се изпари с ремонта на бул. "Хаджи Димитър", а след това така и не бе възстановена, съобщава „Марица“. Всекидневно по въпросната пешеходна пътека минават стотици ученици и рискуват живота си, за да стигнат до сградата на училището.

Участъкът въобще не е обезопасен, а точно обратното - освен, че няма маркирана "зебра", до автобусните спирки има и ред препятствия - останали тръби, прегради, камъни и ред други неща. 

Опасността за децата обаче е основен проблем и той трябва да се реши. Директорката на училището Татяна Вангелова опитва да се справи с казуса по най-бързия начин. До момента обаче пешеходната пътека не е възстановена.

"Писала съм докладни още преди 15 септември до районното кметство, до директора на полицията, до кмета на града, до РУО. Последната докладна ми е от днес", каза Вангелова. 

Тя за пореден път се обръща към имащите отношение за безопасността на децата институции да решат проблема.

"Родители ми звънят притеснени по телефона, че децата пресичат на мястото, на което имаше пешеходна пътека с огромен риск. Заради изкачването на пример трудно се вижда кола, която се движи в посока "Смирненски". От обратната страна, в посока Централна гара, шофьорите се движат по-бързо, тъй като има спускане", обясни Вангелова.

По думите й, докато се реши казуса със "зебрата", тя ще направи всичко възможно охраната на училището да съдейства за безопасното пресичане на децата, поне в пиковите часове. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук