Проливният дъжд и бурният вятър нанесоха щети в 14 области на страната. Съборени дървета, частично разрушени покривни конструкции на сгради, нарушено електрозахранване има в областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Смолян, София област, Търговище и Софийска област на отделни места са. Няма данни за пострадали хора, съобщиха от МИС.
Екипи от дирекциите на Министерството на извънредните ситуации, съвместно с общинските власти и екипи на „Електроразпределение”, работят по отстраняване на последиците от бурята през изминалата нощ.
В село Драката, община Струмяни, област Благоевград е отнесен покривът и са счупени прозорците на кметството, три къщи са с частично разрушени покриви. Вследствие на силния вятър са нанесени щети на покривните конструкции на частни къщи и църквата на село Никудин. Вече е възстановено електрозахранването във всички населени места в област Благоевград.

Спасителен екип от териториалната дирекция на МИС в Благоевград е отстранил опасно надвиснала ламарина от покрива на две сгради в града.
На територията на област Велико Търново са регистрирани пориви на вятъра със скорост 108 -115 км/ч. Вследствие на ветровете, на места има паднали дървета. Пострадала е част покривната конструкция на училище „В. Благоева” във Велико Търново.
Временно без електрозахранване са 26 населени места в област Кърджали в общините Кърджали, Кирково, Черноочане, Джебел, Ардино и Момчилград. Аварийни екипи на EVN работят по отстраняване на авариите.
В седем населени места в област Кюстендил е прекъснато електроснабдяването от паднали върху електропроводи дървета. Изпратени са аварийни екипи за възстановяване на електрозахранването. Спасителен екип от териториалната дирекция на МИС в Пловдив е отстранил откъртена покривна ламарина от покрива на осем етажен блок на ул. „Даме Груев”. Пострадали няма.
В област Смолян е било прекъснато електрозахранването в три общини – Чепеларе, Борино и Широка лъка. Работи се по възстановяването му.
Екипи на МИС в София са работили по отстраняването на дървета и откъртени покривни ламарини в седем района на столицата.
Получени са сигнали за паднали дървета и частично разрушени покривни конструкции и на територията на Софийска област. В Самоков, вследствие на бурния вятър е съборена ламарина от покрива на залата на Спортното училище. Има нанесени щети на сградата на училището и съседни жилищни сгради. Няма данни за пострадали. /БЛИЦ