В дните около 14-ти февруари – Деня на влюбените, Националната АНТИСПИН кампания „Всеки ден е АНТИСПИН ден. Бъди в час!” навлиза във втория си етап. На 14-ти февруари в София и големите областни центрове в страната ще се проведат разнообразни прояви, носещи АНТИСПИН посланието, съобщиха от здравното министерство.
 Кампанията се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и Коалиция АНТИСПИН в партньорство с 27 общини, местни координационни офиси по СПИН, неправителствен сектор, всички РИОКОЗ в страната, училища и медии.
Кампанията цели да подобри информираността на младите хора и обществеността и да стимулира младите хора да се предпазват от инфектиране като използват презервативи и проверяват своя ХИВ-статус. За популяризиране на посланието на Кампанията са отпечатани 100 000 картички-валентинки. Материалите ще бъдат разпространени на регионално ниво от 9-те местни координационни офиса по СПИН, 28 РИОКОЗ, 19 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН /КАБКИС/, в мрежата на 185 училища, в които се изучава здравно образование и чрез повече от 40 неправителствени организации. В 10-те местни координационни офиси по СПИН на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” и РИОКОЗ в цялата страна също организират разнообразни инициативи с раздаване на информационни материали и презервативи сред младите хора. /БЛИЦ