За обсъждане и гласуване в Общинския съвет Харманли е внесено предложение от кмета Михаил Лисков, една от улиците в града да носи името на Коста Андреев.
Той почина като главен редактор на вестник “Земя” през 2006 година на 75-годишна възраст, но не е роден в Харманли. Не е роден и в някое от селата на Харманлийска община, а в маджаровскато село Малко Брягово, което отдавна е опустяло.
Коста Андреев беше депутат във Великото 36-то народно събрание, както и в 37-то. Помни се като главен редактор на вестниците “Труд” и “Земя”, има издадени над 15 книги и е носител на много национални награди за публицистика и обществена дейност.

Но няма с какво да е свързан с Харманли. Затова общественото мнение е твърде раздвоено. Много от хората в града не искат да ходят по улица “Коста Андреев”, защото не знаят какво да казват на децата и внуците си. Освен по партийна линия друга връзка с името на Коста Андреев няма. Но трябва ли само за това да му се кръщава улица, се питат харманлийци. И настояват да получат отговор. /Тодорка Николова, БЛИЦ