Свлачище затвори пътя за Кресненското дефиле. То се е активизирало заради проливния дъжд в Западна България през последните часове, съобщава Struma.bg.

Движението на пътни превозни средства по главен път Е-79 в началото на Кресненско дефиле в посока от Благоевград към Кресна е преустановено и в двете посоки поради свличане на земна маса. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. Няма обходен маршрут.


ОДМВР - Благоевград призовава пътуващите в района за търпение до възстановяване на движението и за спазване на полицейските разпореждания.

Около 5 километра вече е колоната от чакащи автомобили на място. Над 200 кубически метра земна маса са се свлекли откъм село Крупник и са затворили движението по главен път Е-79, предаде БГНЕС.

По разчистването на калната маса работят две машини, а пътят и в двете посоки е затворен. Румънски автомобил се опита да премине и заседна в калта.

„Надявам се, че до два - три часа ще успеем да се справим”, каза директорът на Областното пътно управление - Благоевград Иван Кунев. 

Движението и в двете посоки е преустановено. Обходният маршрут е през Симитли – Разлог- Попови ливади – с. Катунци – с. Марикостиново и обратно, уточняват от полицията. 


 


 


 


 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!