806 клиенти на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Ловеч са подали декларации за облагане на доходите на физическите лица до 10 февруари 2009 г., когато изтече срокът за ползване на отстъпка.
От тях с данък за довнасяне са 363 граждани или 45 на сто, които са с право да се възползват от 5 процента намаление при плащането на дължимия данък в този срок. Същата отстъпка ползват и клиентите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис, в срок до 30 април 2009 г. Може да се ползва само едната от двете отстъпки, припомнят от ТД на НАП.
До 16 март 2009 г. своите декларации за облагане на доходите на физически лица са подали общо 2 101 души, като само 5 от тях са направили това по Интернет. За същия период 622 фирми от областта са подали своите декларации за облагане с корпоративен данък, от тях само 54 са по електронен път или 9 на сто.
Общият брой на клиентите, които са преминали през двата офиса на ТД на НАП-Ловеч / в Ловеч и Троян/ до средата на март е 13 366, като средното време за обслужване на един човек е било по-малко от 9 минути. Системата за регулиране на опашките показва още, че средното време за изчакване е 3 минути и 13 секунди, съобщиха днес от ловешките данъчни служби.
Гергана Димитрова, БЛИЦ