СДС-Ловеч ще сезира прокуратурата за това, че общинската администрация бави откриването на новото сметище, въпреки че то е в завършен вид, съобщи днес Иван Арабаджиев, секретар на областното ръководство на "синята" партия.
Според него в момента в Ловеч старото сметище, което все още е в експлоатация, е екологична бомба в действие, тъй като обгазява ежедневно част от 50-хилядния град и близките села и трови жителите им.
"Това е престъпление, изключителен скандал, който не знам защо се подминава с лека ръка", заключи Арабаджиев.
По думите пък на председателя на общинското СДС-Ловеч и местен депутат Венцислав Христов основната причина за протакането на пуска на новото сметище е, че има кантар, т.е., там ще се извършва точна отчетност на боклуците, каквато на действащото сметище няма днес.
Според Христов в последния месец в Ловеч сметосъбирането е абсолютно занемарено. Синият лидер имал информация, че в момента два от сметосъбиращите автомобили били спрени от движение - от тях единият бил катастрофирал в с. Абланица, вторитя пък не бил в изправност.
"След като тази техника я няма и след като не се извършват тези курсове, ние какво и защо плащаме?", попита финално той. /Гергана Димитрова, БЛИЦ