Международната изложба „Медикус, Денто, Галения” се открива днес в Пловдивския панаир. Ще бъдат представени най-новите технологии и продукти в областта на медицината, стоматологията, фармацията и балнеологията, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Откриването на изложбата ще направи министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев. Преди това той ще връчи най-високото професионално отличие „Лекар на България” на ректора на Медицинския университет в Пловдив доц. Георги Паскалев. Той получава наградата за успешната си работа като ректор и като дългогодишен ръководител на Клиниката по гръдна хирургия. Връчването на приза ще е по време на специално тържество след освещаването на параклиса „Св. Георги” в двора на Медицинския университет.
За първи път в рамките на „Медикус, Денто, Галения” се организират кръгла маса и курс за общопрактикуващи лекари по проблемите на стерилитета. Специалисти по репродуктивна медицина, браншови сдружения и представители на институции ще обсъдят изработването на стратегия за проблематиката в сектора. На пациентите ще бъдат предоставени безплатни консултации от водещи специалисти по репродуктивна медицина и оплождане ин витро. В рамките на изложбата ще се проведе и четвъртият конгрес по възстановителна дентална медицина. Паралелно с „Медикус, Денто, Галения” се провежда и Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм. Димана Тодорова /БЛИЦ