Във връзка с отрицателните температури и студено време през нощта са направени обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщи пресцентърът на Столичната община. Фирмите, ангажирани със снегопочистването на града, са обработили стръмни, критични участъци и трасета на градския транспорт с цел предотвратяване на заледяване.
Прогнозата за София днес, 9 януари 2017 г., е за студено време, с максимални температури между минус 13 и минус 10 градуса, според Националния институт по метрология и хидрология.

В момента продължават обработки срещу заледяване на общински пътища в районите Панчарево, Витоша, Връбница, Нови Искър. Направено е опесъчаване в парк Витоша на пътя „Драгалевци – Алеко”. Градският транспорт към момента се движи навсякъде по всичките си маршрути. В общинските кризисни центрове са настанени 206 души, останали без дом.

Центровете работят без прекъсване двадесет и четири часа. Във връзка с ниските температури напомняме на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си. Шофьорите да използват автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, и ако не се налага да избягват излизане.