Напълно възможно е управление БСП-ГЕРБ. Преди изборите се имитира прекалена враждебност. Кой ще бъде премиер - не ги мислете, те ще се разберат. Това коментира в предаването "Офанзива" по Канал 3 лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той прогнозира, че Обединените патриоти ще бъдат трета сила след парламентарните избори и ще постигнат добър резултат.
"Този път ще поискаме пряко участие във властта. В тази кампания има прекалено много лъжи истерия и заклинания.  Обединени патриоти обаче може и да не са ключов партньор при управляващата коалиция", заяви Валери Симеонов.

По думите му първото нещо за което ще настояват Обединените патриоти, ако влязат в 44-тото Народно е въвеждане на санкции за задължителното гласуване.

"Необходими са промени в Изборния кодекс. Трябва да се спре участието на протурските партии във властта. Диващината в Турция се развива. Външно министерство трябва да вземе отношение в случая с агитацията за ДОСТ от страна на Турция. Турският посланик в България Сюлейман Гьокче трябва да бъде изгонен от България и посланикът на България в Турция Надежда Нейнски трябва да бъде свалена от поста си", допълни Симеонов.  

Според него Планът за управление на Обединени патриоти е правилният.

"Забранихме използването на преференции на нашите членове. В този Изборен кодекс прозира нечистоплътно мажоритарно гласуване. Парламентът трябва да е място за търсене на сговор, без значение ляво или дясно. Обединени патриоти не са алчни за власт и министерски постове. Не е важно кой е министърът, важна е програмата", поясни Валери Симеонов.

По думите му липсва контрол върху качеството на саниране.

"Харчат се безумни пари, икономиката трябва да бъде възродена, възможността човек да си гледа кравата и да печели от млякото. В България се поддържат монополите и картелите. Цената на тока също трябва да бъде намалена", каза още лидерът на НФСБ Валери Симеонов.