Журналистът Васил Иванов, който се връща в Нова телевизия, вече е започнал две големи разследвания, които ще бъдат излъчени вече на новото му работно място през есента. Това призна самият той пред БЛИЦ.

Иванов бе поканен лично в медията от новия й собственик Кирил Домусчиев.


"Чувствам се добре, вече съм започнал две големи разследвания, имам и още набелязани неща, готов съм да се върна. В тази държава сигнали за нередности изобщо не са рядкост. Аз съм доволен, че се връщам, защото мога да помогна на Нова телевизия да става по-силна в разследващата журналистика, радвам се, защото я чувствам като родна телевизия, там съм изкарал 14-15 години, имал съм много проблеми, радости и трудности, но най-много се радвам, че ще мога да помогна на Нова телевизия да стане по-силна в разследващата журналистика", разкри Васил Иванов.

Той отказа да коментира и напускането на две от журналистките в телевизията - Генка Шекерова и Миролюба Бенатова, но припомни: "Преди години точно те двете ме оплюха заедно с приятелката си – тогавашната шефка на новините Дарина Сарелска. Това стана, след като напуснах по свое желание медията и обвиних Сарелска в налагане на системна цензура и спиране на мои материали."

Припомняме, че журналистът тогава разкри и доказа как на оперативка на разследващия екип в телевизията Сарелска забрани да се правят разследвания за обществени поръчки и кметове.

Веднага след напускането на Васил Иванов тогавашните собственици на Нова телевизия направиха вътрешно разследване, което установи, че журналистът е казал истината и Сарелска бе освободена.

Той повдига завесата и около това при какви условия се връща в Нова телевизия.

"От медии разбрах, че на тях са им предложили същия договор като на мен. Аз приех и не виждам никаква цензура в това. Ако това да взимаш 6-7 работни заплати за страната всеки месец срещу два или три материала годишно и някой ти каже, че иска срещу тези пари реална работа като брой разследвания, не мисля, че това е цензура."