В Италия никой отдавна не вярва на "българската следа", твърди писателката Анна Мария Тури, авторка на книгата "Истината за Али Агджа". В интервю за "Монитор" тя говори за една католическа секта, дясно ориентирана, която от много години води битка срещу папата, включително и срещу настоящия.
Тури смята, че кардинал Чапи, когото Агджа погрешно е описал в мемоарите си като Печи, е имал срещи с яростните противници на папата, но не допуска той да е вллязъл в заговора. Другият споменаван от турския атентатор кардинал - Стиклер, е по думите й мистериозна фигура. Авторката е убедена, че Ватиканът съзнателно не казва, че в католическия свят, който е около милиард и двеста хиляди души, има много движения в различни държави, които оспорват политиката на римския първосвещеник.
Към Агджа писателката изпитва съчувствие, но не и антипатия. Тя не вярва в разказаната от него версия за договорени в София 3 милиона марки за атентата. За "българската следа" едва ли може да се вярва по думите й на Агджа, при положение, че разказаните от него версии са 50. /БЛИЦ