Не ме питайте как се добрах до тази информация! Да започнем веднага, защото часовникът тиктака...
Преди няколко дни, докато се излежавах мързеливо в нас, храносмилайки последните остатъци от новогодишната трапеза (на която имаше съвсем традиционната пача, Кордон Бльо, кисело зеле, шампанско „Искра“, фъстъчки, туршия и черно „Джони“ на промоция от супера) видях, че нещо става в социалните мрежи.

„Всичко, което сте публикували от утре е публично! По Канал 13 са говорили. Ад! (UCC 1-306- 1 1 308-103)! Закона и Римския статус ни предупреждават! Аз не давам на Фейсбук да ме публикува! Копирайте текста, за да се спасите!“ – прочетох и свих недоверчиво очи.

„Каква е тая простотия“, помислих си първоначално, и понечих да блокирам идиота, постнал „Римския статус“. Внезапно обаче UCC 1-306- 1 1 308-103 се появи на стената на още петима мои приятели. Опа, тука нещо не е наред. Съмнението веднага щракна в ума ми, но не съвсем докрай, защото в същия миг по телефона звънна Сийчето.

„А, ма, чу ли...“ – рече тя по своя уникален начин (нещо средно между изцвилване, хълцане и вой на върколак при пълнолуние) – „тия от националното радио са се скарали с ония Музик-не- знам-си-какво и сега по радиото пускат само музика на над 70 години. Егати кефа – това джаз, това праз, това записи от ранните години на Гюрка Пинджурова“.

„Сийке, какъв праз те гони, ма“ – с досада рекох аз и извадих лака за нокти, че междувременно си бях изяла маникюра – „С кой са се скарали, каква музика, какви 5 лева?“.

„Е, те са се скарали май точно за 5 лева и ония от Аутор – Маутор са им забранили на БНР да пускат българска музика“ – обясняваше неубедително Сийка.

„Чакай да видя какво става“ – казах аз великодушно – „И мини довечера, че остана половин кило бахур с трюфели от Нова година. Да вземем да го изядем, докато моята свиня не е домъкнал приятелите си да гледат мач и да омаат хладилника“. Затворих телефона, седнах на компютъра и отворих първия новинарски сайт, за който се сетих – любимият ми, обективен и изпълнен с журналистическа мощ сайт „Резачка ком“.

„ШОК!!! УЖАС!!! ЕТО НОВИНАТА, КОЯТО РАЗТЪРСИ ИНТЕРНЕТ!!! БНР спира да излъчва българска музика! Това се случва по силата проваленото споразумение UCC 1-306-1 1 308-103“ – прочетох веднага. Да, нещо не беше какво трябва. Загледах се в екрана. „UCC 1-306- 1 1 308-103... Тези цифри някъде съм ги виждала“ – едва си чух мислите и в тоя момент телевизорът гръмна.

„ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНА!“ – с метален глас изрече Юксел. „Правителството в оставка реши да пусне децата в допълнителна ваканция. Това стана по силата на решение номер UCC 1-306- 1 1 308-103, издадено от министъра в оставка Москов! Самият той е дал пръстов отпечатък, проба за консумация на лавандулов спирт, вакса, шампоан и коледни сладки с пащърнак, преди да подпише това решение“ – продължи Юксел, но аз вече бях в паника.

И направо ми идеше да посегна към бутилката „Джони“, която, след като бе безжалостно пресушена от ужасния ми съпруг, все пак бе напълнена от него с домашна гурме пърцуца. А именно - съвършен микс от 300 грама сливова, 250 грама гроздова и остатъка от една бутилка водка „Зловещая“, закупена от някакво магазинче в Угърчин.

Върнах се пред компютъра и отново видях Римския статус. UCC 1-306- 1 1 308-103. Случайност? Не. И в този момент, докато обезумяла от ужас четях за пореден път напълно съвпадащите цифри, по телевизията започна извънредно включване – пресконференция на Министерски съвет.

„В страната се очаква снежен ад! Призоваваме ви да не пътувате! Напуснете работа! Запасете се с хляб, сирене, сланина и бухайте кюмюр в печките!“ – призова министър Бъчварова, а колегата й Московски допълни – „Правителството в оставка прие решение номер UCC 1-306- 1 1 308-103, с което създава кризисен щаб“.

И нахлуха параноичните мисли. И отворих Гугъл. Защото, макар и да не съм много умна, знам, че лично Слави Трифонов е казал:„Гугъл знае всичко“. В прозорчето за търсене копирах фаталното UCC 1-306- 1 1 308-103. Получих няколко отговора.

Първи отговор – „Иво Сиромахов написа нова книга! Всички ще умрем в адски мъки!“.

Втори отговор – „Професор Божидар Димитров откри тоалетната, ползвана от Адам, след като Ева го натровила с ябълки! Находката се намира на 20 километра от Кнежа, фекалиите лекуват подагра, коклюш и енурезис ноктурна!“.

На трето място обаче беше най – важното. Неясно как, сайтът„Чекийка ком“ се беше добрал до едно от последните предсказания на баба Ванга. „Кога се яви UCC 1-306- 1 1 308-103 и Римскио статус, муцинката ке ни се сдроба“ – изрекла пророчицата – „Ке има мор, ке има студ и ке ни земат снимките у фейсо и ке мааме антибиотици за грипо и ке сопрат песните на Владе Царо по радиото“.

Прочетох всичко това и за мен вече няма съмнение – АПОКАЛИПСИСЪТ ИДВА!!!

ЗАТОВА ВИ МОЛЯ!!!

ПО СИЛАТА НА РИМСКИЯ СТАТУС И ПРОРОЧЕСТВАТА НА ВАНГА – КОПИРАЙТЕ ТОЗИ ТЕКСТ, ШЕРВАЙТЕ ГО И ГО НАПРАВЕТЕ ДОСТОЯНИЕ НА ВСИЧКИ!!!

А, И СЕ ЗАПАСЕТЕ С ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА (хляб), ВТОРА (бахур) И ТРЕТА (трюфели) НЕОБХОДИМОСТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ.

Ваша Виргиния Кюмурджийска*

Виргиния – Артемида Хаджихасан Кюмурджийска е артистичен псевдоним на журналистката Станислава Шьонберг, която е част от новата ъндърграунд вълна журналисти, които смесват фикция, документалистика и литературни похвати. Завършила е в Сорбоната, специализира в различни издания, в момента работи в родния си Триград. Автор е на сборника с разкази „Бърза смърт”, който е издаден в Германия, Португалия и Алжир.