Главният прокурор Борис Велчев не отговори дали ще проверява твърденията на Евелин Банев - Брендо. На въпрос на журналисти дали Борис Велчев ще провери сутрешните твърдения на Евелин Банев - Брендо пред Нова телевизия главният прокурор отказа да даде конкретен отговор, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
"Има си компетентни прокурори, които могат да решат това. Няма да коментирам обвиненията на обвиняемите", заяви Велчев. "Всеки има право да се защитава, както намери за добре, включително и в медиите. Напоследък това стана много популярно, защитата да се извършва не в съда, а в медиите", каза Велчев.
На въпрос на журналисти кой ще следи работата на ДАНС и кой ще я разследва главният прокурор заяви, че все още не е получил докладът на парламентарната комисия и когато разбере какво точно се очаква от прокуратурата ще може да вземе становище. Велчев обаче заяви, че по презумция разследването на ДАНС трябва да се извършва от Военната прокуратура. На въпрос възможно ли е в такива служби да има устни разпоредби, Велчев отвърна, че в оперативните служби ДАНС и МВР има място и за устно разпореждане. /БЛИЦ