Главният прокурор Борис Велчев заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че трябва делото срещу групата на бизнесмена Людмил Стойков скоро да влезе в съда.
Той добави, че разследването у нас и в Германия, където също има обвинени за измами с европари вървят успоредно. Борис Велчев увери, че и занапред ще има специални прокурорски звена за определени раззследвания и дела с особена обществена значимост. В тези дела ще бъдат включени хора, които ще имат мотивацията да не изнасят класифицирана информация, обясни обвинител № 1.
На въпрос, какво мислите провалила ли се е и прокуратурата по случая Белнейски, Велчев заяви: "Много труден въпрос, отговорът изглежда привидно лесен. Той е безкрайно като, че ли изкусителен да кажем, когато се карат медицинските експерти, когато те не могат да съгласуват една единна процедура и не могат по един ясен и противоречив начин да кажат на прокурора и на органите на разследването какво се е случило да се иска органите на разследването да направят някакви гениални прозрения, това е много трудно. От друга страна, когато един случай недай си Боже окончателно се провали, за да се провали вина имат всички замесени в него", каза Велчев. Според него нещата по този случай не са безвазвратно загубени. И вчера разговарях с окръжния прокурор и зная какво се прави в Пазарджик - прави се всичко възможно. Надявам се, че и възможното ще бъде достатъчно, каза главният прокурор Борис Велчев. /БЛИЦ