Паника за живота на отвлечения бизнесмен Вене Сотиров изправи полицаите на нокти. След цял ден откъслечни информации за похищението му от МВР официално отрекоха да има каквото и да било развитие по случая, съобщава "Стандарт".
Кооператорът бе похитен на 16 април пред дома му в кв. "Сухата река". При инцидента тогава криминалистите откриха голямо количество кръв. ДНК пробите показаха, че тя е само на Вене.

Притесненията на криминалистите обаче идват от факта, че освен от кръвно и диабет Сотиров страда и от рядка болест, при която кръвта му не се съсирва. Лекарството за нея се поръчва и внася само от чужбина със специална рецепта. Службите обаче не са регистрирали през последния месец внос на тези хапчета.

Седмица след отвличането на Сотиров дъщеря му Ирина получи SIM-карта, на която бе изпратено съобщение за искане на 500 000 евро откуп. Оттогава обаче похитителите прекъснали всякакъв контакт с дъщерята на похитения. Криминалистите първоначално предполагаха, че бандата действа досущ като апашите, които похитиха Ангел Бончев и Киро Киров. Оказва се обаче, че това не е така, защото дъщерята на Сотиров не е получила никакъв знак, че баща й е жив. /БЛИЦ