Делото срещу Веселин Георгиев за престъпление по служба бе отложено. Причината е, че бившият шеф на пътната агенция е постъпил на 4 март на лечение в неврохирургията в Пловдив.
Адвокатът му Пламен Ялнъзов също не се яви в съдебна зала. Съдът го задължи да представи на следващото заседание документ защо отсъства. 

На 23 октомври миналата година Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу бившия изпълнителен директор на Фонд републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев. Той е обвинен за престъпление по служба. На Георгиев е наложена мярка за неотклонение "гаранция" от 10 хиляди лева

“Повдигнатото обвинение е за престъпление по служба, извършено от Георгиев през периода юли 2006г. – ноември 2007 г., в качеството му на длъжностно лице - изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура", за това, че в нарушение на Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти", с цел да набави имотна облага за братята му Бойко и Емил Георгиеви”, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Предвиденото наказание в случая е от 1 до 8 години лишаване от свобода.

Веселин Георгиев подаде оставка още на 1 февруари тази година. В последствие фондът бе преструктуриран на Национална агенция пътна инфраструктура (НАПИ).

До делото срещу Георгиев се стигна след като в-к “Капитал” публикува статия, в която се твърди, че фирмата на брата на директора на фонда Веселин Георгиев е получила поръчки на стойност 120 милиона лева. Фирмата се казва “Биндер” и се занимава със строеж и ремонт на пътища. Другият брат на директора пък продава материали за строеж на пътища. /БЛИЦ