Юристите на Овергаз подготвиха и в близките дни ще внесат в съда четири искови молби към вестниците „Монитор”, „Телеграф”, „Експрес” и „Политика”, собственост на "Нова българска медийна група", съобщиха от компанията.
Повод за това е, че вече повече от месец Овергаз и изпълнителният му директор г-н Сашо Дончев са обект на злонамерена медийна кампания във вестниците на г-жа Ирена Кръстева и нейния син г-н Делян Пеевски, заместник-министър на бедствията и авариите. В серия от анонимни материали и в един авторски, подписан от г-н Чавдар Цолов във вторник, 10 февруари 2009 година, „Нова българска медийна група” и нейните издания лъжат, клеветят, злепоставят, очернят и увреждат репутацията на Овергаз и на изпълнителния му директор, базирайки се на изцяло измислени, подменени или изопачени факти, аргументират се още от Овергаз.

Тъй като публикациите грубо погазват конституционните му права и представляват недопустимо посегателство върху честта, достойнството и доброто му име, г-н Дончев ще поиска прилагане на санкциите, предвидени в чл. 148, във връзка с чл. 147 и чл. 148, във връзка с чл. 146, чл.286 от Наказателния кодекс, както и в чл. 49, във връзка с чл. 45 от Закона за задълженията и договорите. 

Овергаз и г-н Сашо Дончев станаха обект на множество нападки от страна на вестниците на г-жа Кръстева и г-н Пеевски, след като на 22 декември 2008 година вестник „Сега”, издаван от г-н Дончев, попита в журналистически материал какъв е произходът на средствата, с които "Нова българска медийна група” купува медии – въпрос, който в демократичния свят е част от важни закони, припомнят от компанията. /БЛИЦ