Сваленият от власт премиер Кирил Петков бе изловен от папараците на БЛИЦ в ресторант в култовия морски курорт „Лозенец“ преди минути.

Явно проваленият се министър-председател е решил да се отдаде на сладък отдих докато наследилото го служебно правителство се чуди как да реши проблемите в енергетиката, които им завеща. Наложи се премиерът Гълъб Донев да свика извънреден кризисен щаб, който да се справи с липсата на достатъчно газ за милионите български граждани и изнемощелия бизнес.

Явно това не притеснява Петков, който пременен в спортно-елегантни одежди похапва сладко в компанията на съпругата си Линда на престижната родна дестинация.

Прави впечатление, че Петков е съпровождан неотлъчно от бодигардове на НСО, независимо че не заема държавна длъжност.

Веселото му настроение и ухилената му физиономия контрастират ярко на угрижените лица на служебните министри, които правят всичко възможно, за да се справят с очертаващата се продоволствена криза и задаващата се студена зима.

Преди дни БЛИЦ хвърли бомба с разкритието, че Петков си е взел годишния отпуск непосредствено преди сдаването на властта. Явно Кирчо е решил да отскочи за няколко часа до София, за да участва в официалната церемония предвождана от президента Румен Радев, и след това отново се е върнал да плажува.

Честито на печелившите!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук