Провокатори, които се вляха в редиците на протестиращите, опитаха да окървавят протеста тази вечер. 

Черни знамена се развяват в този момент от протестиращи на кръстовището пред Софийския университет. Полицаите са образували жива верига, за да не допуснат микробуса на майките от  "Системите ни убива" да стигне до "Орлов мост".

В момента той е блокиран от полицаи  и не може да продължи своя път.Напрежението продължава да ескалира. 

Протестиращ с мегафон започна да крещи към полицаите"Пуснете бусът да мине, за да е всичко мирно и кротко, провокирате!" 

Прави впечатление, обаче, че униформените са със светлоотразителни жилетки "Антиконфликт" и не са тежко екипирани. Сред тях има и съвсем млада жена. 

Те са обградили буса плътно. Около тях се трупат протестиращи, но полицаите не реагират по никакъв начин на провокациите. 

Всичко това на фона на днешната новина от СДВР, че през последните дни масово са се увеличили случаите на полицейски служители с коронавирус и заради това ще се наложи техният брой на потестите да бъде редуциран. 

Преди минути събралата се тълпа наду клаксоните и започна мощно да освирква полицаите. 

В един момент мъж обяви: "Разбрах, че охраната на парламента е малко, да отидем да го посетим!" 

Част от протестиращите действително се отправиха към Народното събрание, но край буса останаха около 40 души.

След това те се върнаха обратно, опитаха да пробият кордона на полицаите, но после се отказаха. 

Междувременно стана ясно, че протестиращите опитват да разположат палатки и на кръстовището на Ректората. Те обвиняват полицаите, че са взели решение да не допуснат буса с мотива, че така са предизвикали напрежението. Наричат ги малоумни. 

Но и от преките включвания от мястото става ясно, че униформените по всякакъв начин опитват да запазят реда. Провокациите продължиха. Протестиращи предложиха да се съберат по 20 лв., за да бъде пуснат микробусът.

В коментари към излъчването на живо в ютуб има мнения на хора, които пишат, че целта е очевидна - да се издразнят униформените и по този начин да се предизвикат сблъсъци с полицията. 


И към момента бусът е обграден от полиция и протестиращи. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ