Бившият транспортен министър Вилхелм Краус най-сетне се е престрашил да извади на светло спестените авоари. А те не са малко, защото управляваше апетитни държавни фирми - БДЖ, авиокомпанията "Балкан", както и Ръководството на въздушното движение. С този коментар "Стандарт" поднася новината за начинанието на Краус да прави бутиково вино.
Парите, източени от маршрутките, ли се перат в 800 дка лозя, питат магистрати. Изданието припомня, че бившият министър беше обвинен два пъти за злоупотреба със служебното положение. Прокуратурата твърдеше, че Краус е ощетил с около 10 млн. лв. държавната хазна по две сделки.
Краус е щипнал 2,5 DM от столичната община, твърди още изданието, като проследява възхода му към парите и властта, започнал в началото на 80-те години на миналия век.
Краус вече контролирал изба до село Каменар, близо до пътя Каблешково-Ахелой. Капацитетът на винарната бил за 700 тона грозде, от които могат да се произведат 500 000 бутилки вино. Лозовите масиви и избата били построени с пари по САПАРД. /БЛИЦ