Авиокомпанията на туристическите босове Ветко Арабаджиев и Николай Банев - „Бизнес Ер“, извърши първите полети с VIP пасажери до чужбина, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив.
Турбо джетът Cessna Citation 550 е летял до Виена и Женева. 7-местният луксозен самолет е бил нает от български предприемачи с финансови възможности, които не искат да губят време с прекачвания по редовните линии. Имената на пътниците се пазят в тайна, за да не попречат на бизнес начинанията им и да е защитен личният им живот.
Преди да извърши международен полет, реактивната Cessna е извършила няколко маршрутни полета у нас – до летищата в София, Варна и Бургас. Самолетът се обслужва от три екипажа, преминали подготовка в Австрия.

Авиокомпанията за VIP чартърни полети „Бизнес Ер“ бе основана от Арабаджиев и Банев през пролетта. Авиопаркът засега е само от един самолет, но двамата собственици планират да го разширят с още една Cessna и два лиърджета.
Полетите се резервират 3 дни преди самото пътуване. Наемът за 1 час е минимум 3000 евро, показва справка на тарифите на авиокомпании, предлагащи бизнес пътувания в чужбина. /БЛИЦ