Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Национална агенция „Пътна инфраструктура”. Температурите са в интервал от -4 до 10 градуса.
 Пътните настилки в равнината са сухи, с частично влажни участъци от топящия се сняг. Във високопланинските райони има частично заледени и заснежени участъци, които се опесъчават. Настилките по АМ „Хемус” и АМ „Тракия” са сухи.
Затворени са проходите Етрополе – Златица, Твърдица – Елена, Троян – Кърнаре, Арабаконак, Върбишки и пътят Шипково- Рибарица.
Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите „Петрохан” и „Шипка” и по пътя Батак-Доспат, по пътя Белово – Юндола, Велинград – Юндола, Велинград – Сърница. Всички МПС да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала”. Забранено е движението на МПС по пътя Сливен-Стара река.
Днес в периода между 8 и 14 часа на Граничния контролно-пропускателен пункт Лесово временно ще бъде преустановено пропускането на МПС-та за и от Република България на трасетата за леки и за товарни автомобили, съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната администрация и административната реформа.
Това се налага поради извършването на строително-монтажни дейности на пилони за знамена на ГКПП Лесово. Този специален режим се налага с оглед безопасността на преминаващите в района.
Ще бъде създадена организация за периодично пропускане на автомобилите при спазване на изискванията за безопасност. /БЛИЦ