Ненормално ли е човек да има изострено чувство за справедливост? Над темата разсъждаваха в студиото на Нова тв хора, познавали отблизо Мирослав Блажев - човека, който похити междуградски автобус, за да поиска правосъдие. Според председателя на младежкото ВМРО Ангел Джамбазки Мирослав не е болен, а е симптом, че обществото ни е болно.

"За мен беше важно какво каза и какво поиска той. Не поиска пари или някакви други облаги. Поиска справедливост и присъда", аргументира се Джамбазки. Според него няма нужда от лекар, за да се прецени, че това не е болест.
"И аз смятам, че в обществото ни няма справедливост. Не е нормално хората да се оплакват, че са бити или ограбени и да няма последствия", продължи младежкият лидер на ВМРО. Той даде пример с пребития студент от Варна, чиито нападатели са на свобода, защото бащата на един от тях бил "от някаква притеснителна групировка във Варна".


Блажев не е изключван от МВРО, опроверга твърдение в медиите Джамбазки. Организацията си води стриктно документацията - попълнил е заявление, че напуска, подписал се е. "За първи път го видях на Шипка преди много години, много наши членове се записват в организацията по повод на такива събития, свързани с дати или места, на които организираме чествания", разказа младежкият лидер. Обяснението му за напускането на Мирослав Блажев е: "Сигурно развитието на идеите на ВМРО е било тясно за неговата душа".
Той хули всички политици, отхвърля ги, сподели по-пресни впечатления Добри Божилов, представен като познавач на обитателите на интернет. От негова гледна точка въпросът за нормалността трябва да се обвърже с факта, че у Мирослав е намерено истинско бойно оръжие, което е било заредено и е можело да гръмне.
"Всеки, който стои повече от 2 часа в интернет, не е с всичкия си", смята Божилов. "Човек може да загуби себе си, започва да води паралелен живот".
"Но Мирослав не си криеше името в интернет, за разлика от много мишки там", репликира Джамбазки.
Личните впечатления на Добри Божилов за Блажев са, че той е изключително чувствителен, голям идеалист, който "скача по всеки проблем". "Той желае може би перфектно общество", обобщи познавачът на мрежата.
БЛИЦ припомня, че районният съд в Ловеч днес ще гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка задържане под стража за Мирослав Блажев. Ако решението е такова, той ще бъде приведен в психиатричното отделение на ловешкия затвор. /БЛИЦ