Мъж и жена "запалиха" бирария „Даляна” в Отманли, след като поръчаха храна на корем и не си платиха сметката, ссъобщава Флагман.бг Двамата седнали вчера по обяд на маса в заведението. Сметката им била 55 лв. - сериозна сума като за двама, обясни управителят на ресторанта. Те настоявали всичката храна да е готова възможно най-бързо.

За 30 минути им били изпълнени всички поръчки – зелена салата, порция миди с лук, паламуд, зарган с гарнитура и няколко бутилки с вода.

Клиентите хапнали набързо и явно издебнали момент, в който никой не ги наблюдава, за да отпрашят без да си платят.

„На камерите се вижда, че те дори не са извикали сервитьорка, за да се разплатят. Чакали са удобен момент, за да си тръгнат. Още, когато седнаха, казаха, че много бързат и настояваха поръчките им скоро да са готови”, каза още управителката на бирария „Даляна” в Отманли Звезделина Ненова.

„Когато сервитьорките маркират поръчките на компютрите, нямат видимост на входа, явно тогава си тръгнали. Преди не съм ги виждала да са идвали в заведението, не изглеждаха познати лица, но и по нищо не им личеше, че са такива хора”, допълни още управителката.

Собствениците на заведението приканват всеки, които разпознае мъжа и жената от кадрите, да сигнализира органите на реда, а конкуренцията да бъде внимателна, защото неприятните гости може да "запалят" и тяхното заведение.