Неприятна миризма и мръсна вода, извираща от пода в подлеза на метростанция „Дружба”. Това забелязва Радомир Райчев, който живее в „Дружба". Всеки ден, заедно с още хиляди жители на квартала, се качва от тази станция. Според него водите са отходни.

„Избиват през фугите на плочките, което не е за първи път. Подавал съм сигнал преди около година към bTV.  Мерките, които бяха взети е, че бяха презалепени 2 реда плочки и това е”, разказва мъжът.

Той твърди, че проблемът съществува от самото откриване на станцията. И не е единственото място, където избиват отходни води.

За 3-те минути, през които разговаряме с него, десетина пътници минават и заобикалят течностите.

Станцията е открита преди близо година и половина. Тогава пуснаха новата линия към летището. Лентата прерязаха: премиерът Бойко Борисов, столичният кмет и министри от кабинета.

От "Метрополитен София" признаха за проблема. Според тях водите не били отходни, а подпочвени. И миришело, защото са застоели. Не застанаха пред камерата ни обаче, защото проблемът бил маловажен.

“Обектът си е в гаранция и строителят, който е изпълнител на обекта, е взел мерки. Започват да го отстраняват. Конструкцията сляга. Още време трябва докато се стабилизират нещата”, посочва директорът на „Метрополитен” Стоян Братоев.