Набеден за дрогиран водач иска от Областната дирекция на МВР да му плати компенсация от 10 000 лева. На толкова мъжът, който е от Белово, оценява неимуществените вреди, нанесени му от две принудителни административни мерки, издадени след проверка на пътя, съобщава marica.bg.
Историята започва на 25 февруари м. г., когато мъжът е спрян в Септември. Уредът показва, че е употребил амфетамини. Отнемат му книжката.

Човекът силно се стресирал. Дотогава бил весел и жизнерадостен, но се затворил в себе си, спрял да общува с колегите си. Ситуацията се отразила на отношенията в семейството му, защото градът е малък и всичко се коментира. И до момента човекът не се чувства пълноценен в социалния живот и работата си, има отлив на приятели и „чува“ за себе си, че е наркоман. 

Първоначално беловецът обжалва двете наказателни постановления и печели делото пред Административния съд. До това решение се стига, след като служителят, направил проверката, не е достатъчно категоричен, че техническото средство отразява обективно дали водачът е употребил наркотици. Но най-вече - младият човек дал кръв за изследване, като съдебномедицинската експертиза не открива наркотични вещества. 

При второто дело младежът отново печели - осъжда Областната дирекция на МВР да му плати 500 лева за понесените вреди, лихва от 35 лева, както и да поеме разноските по делото - 340 лева. Искът му за остатъка до 10 000 лева е отхвърлен като неоснователен. 

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.