Военнослружещ е убил старицата край село Копринка, стана ясно от съобщение на старозагорската полиция. Както БЛИЦ съобщи, трупът на 80-годишната жена бе намерен захвърлен в канавка, а от извършителя на мелето нямаше и следа. Той бе избягал. 
В резултат на извършен оглед на местопроизшествието, в присъствието на съдебен лекар, по трупа са установени травматични увреждания. След изготвена съдебно – медицинска експертиза е установено, че причината за смъртта е в резултат на катастрофа. По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Ченгетата установили, че извършител на престъплението е 42-годишният С.С., военнослужещ от Сливен, който на 02.12.2016г., около 17.30ч., при управление на лек автомобил ”Пежо 307” нарушил правилника за движение и предизвикал мелето. Той хвърлил трупа на бабата в канавката и избягал.

Досъдебното производство е докладвано на Окръжна прокуратура Стара Загора и е изпратено във Военно-окръжна прокуратура Пловдив. На 08.12.2016г. С.С. е обвинен е задържан за 72 часа.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ